EPA Adviseur

Home/EPA Adviseur
EPA Adviseur 2017-03-23T12:56:50+00:00

EPA Adviseur

Wat is een EPA Adviseur?

Een EPA Adviseur is een geregistreerd adviseur in de database van QBIS. In deze landelijke database staat iedere EPA Adviseur geregistreerd. Een EPA Adviseur voldoet aan de norm gesteld in de BRL 9500 en kan voor u een EPA Maatwerkadvies opstellen.

Wat is een EPA Maatwerkadvies?

Tijdens de opname van het maatwerkadvies wordt uw woning of bedrijfsruimte door een geregistreerd EPA-Adviseur geïnspecteerd. De resultaten van deze inspectie worden uitgewerkt in een maatwerkrapport dat u kunt gebruiken bij de aanvraag van uw energie subsidie of het maken van labelstappen.

Uiteraard is onze onafhankelijke EPA-Adviseur gecertificeerd en daarmee vakbekwaam bevonden volgens de zogeheten beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500-1, 2, 3 en 4.

Is een EPA Maatwerkadvies verplicht?

Een EPA Maatwerkadvies is niet verplicht. Alleen bij het aanvragen van de Energie Investerings Aftrek (EIA) is het verplicht een EPA Maatwerkadvies aan te leveren dat voldoet aan de ISSO. De Belastingdienst heeft dit gesteld in een ‘nota’, voor meer informatie over de Energie Investerings Aftrek (EIA) verwijzen wij u naar de site van de belastingdienst.