Energielabel woningen

Home/Energielabel woningen
Energielabel woningen 2017-03-23T12:56:52+00:00

Wij helpen u aan het energielabel woningen

Energielabel Woningen

Energie inspectie Friesland helpt u graag met het definitief maken van het eenvoudig energielabel woningen. Het energielabel woningen dient u tijdens de huur- of koopovereenkomst over te dragen. Dit is door de overheid verplicht per 1 januari 2015, sancties kunnen dan ook behoorlijk oplopen.
Voor het aanvragen van het eenvoudig energielabel kunt u als eigenaar van een woning met DigiD inloggen, de woninggegevens aanpassen aan de hand van maximaal 10 vragen en waar nodig digitaal bewijs aanleveren
Nadat u het digitaal bewijs heeft aangeleverd kunt u aan de hand van de zoekfunctie, zoeken door het intypen van Energie inspectie Friesland. Vervolgens kunt u Energie inspectie Friesland selecteren en kunt u met iDEAL betalen. Daarna zullen wij indien uw bewijsmateriaal akkoord is, binnen een dag uw energielabel afmelden. Waarna u als eigenaar of diens gemachtigde die als verhuurder optreedt, automatisch het eenvoudig energielabel woningen per email ontvangt.
Natuurlijk is het verstandig om het energielabel woningen definitief te maken voordat u uw woning verkoopt of verhuurt. Want de koper of huurder zal natuurlijk altijd willen weten hoe energie zuinig uw woning is. In de praktijk kan het dan ook zo zijn dat het hebben van een energielabel voor de verkoop of verhuur een positieve bijdrage levert.

Energielabel aanvragen

Zowel particulier woningeigenaren als zakelijke vastgoedeigenaren kunnen bij ons een energielabel aanvragen voor woningen, kantoren, winkels, scholen, hotels en ziekenhuizen.

Wat is een energielabel woningen?

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is. Op het label staat informatie beschreven over bijvoorbeeld de vloerisolatie, verwarming en ramen. De woningen met een A label zijn het meest energie zuinig. De woningen met een G label het minst energie zuinig. Daarnaast staat er globaal aangegeven wat u kunt doen om uw woning meer energie zuinig te maken. Wanneer u echt in detail wilt weten wat u aan uw woning kunt doen om uw energie rekening te verlagen, dan kunt u door ons ook een energie inspectie laten uitvoeren.

Tips bij het aanvragen van het definitief energielabel

Dagelijks worden bij ons verschillende energielabels aangevraagd. Deze aanvragen blijken vaak onvoldoende volledig. Hierdoor kan het zijn dat de huiseigenaar zichzelf te kort doet. Wanneer wij een dergelijke situatie bij de aanvraag van een energielabel woningen signaleren, dan melden wij dat natuurlijk altijd aan de huiseigenaar. Om dit soort situaties vooraf te voorkomen hebben wij enkele tips voor u opgesteld. Dit kan u helpen bij het volledig maken van uw energielabel.

Energielabel tip 1

Wanneer u geen documentatie heeft van het aantal m2 zonnepanelen aan uw woning. Dan mag u hiervan een foto maken met daarop het aantal zonnepanelen duidelijk zichtbaar. Het aantal zonnepanelen mag u dan vermenigvuldigen met 1,6 m2 per zonnepaneel. Rekenvoorbeeld: een bewoner heeft 10 stuks zonnepanelen (10 x 1,6 m2 = 16 m2). Tijdens de aanvraag van uw energielabel mag u dan 16m2 zonnepanelen opgeven.

Energielabel tip 2

Let op dat in geval van een verkoopbrochure altijd duidelijk vermeld staat waar het om gaat. Zorg bijvoorbeeld dat duidelijk beschreven staat om wat voor type CV ketel het gaat, of om wat voor glas het gaat en waar het glas zich bevindt.

Energielabel tip 3

Een verbetert rendement (VR) ketel gemonteerd in of na 1998 valt toch onder het ‘installatiejaar vóór 1998’. De achtergrond hierbij is dat er vanuit wordt gegaan dat in de periode voor 1998 vooral VR-ketels geplaatst werden en vanaf 1998 vooral HR-ketels.

Energielabel tip 4

Een offerte geldt niet als bewijs, zorg als het kan voor een factuur. Een factuur geeft namelijk aan dat het werk is uitgevoerd.

Energielabel tip 5

Een duidelijke foto met daarop het typeplaatje van een CV-ketel of ander type installatie helpt altijd.

Energielabel tip 6

‘Uitzonderlijk’ goede na-isolatie van gevels, vloeren en daken dienen altijd via facturen, documenten en/of rapporten worden aangetoond.