energielabel voor woningen

Home/energielabel voor woningen
energielabel voor woningen 2017-03-23T12:56:51+00:00

Wij ondersteunen de makelaars bij het energielabel voor woningen

Wat betekend het energielabel voor woningen voor de makelaar?

Begin 2015 hebben alle woningeigenaren van de Rijksoverheid een tijdelijk energielabel voor woningen ontvangen op basis van een inschatting. Dit label dient door de woningeigenaar definitief gemaakt te worden. Bij verkoop of verhuur is het verplicht deze te overhandigen aan de nieuwe eigenaar.

Het is verstandig om reeds in het verkoopstadium het energielabel voor woningen definitief te maken zodat de kopende partij weet hoe duurzaam de woning is.

Wij leveren de makelaar toegevoegde waarde:

  • Gecertificeerd voor het afgeven van het definitief energielabel voor woningen.
  • 80% van de particuliere aanvrager ondervindt problemen bij het aanleveren van het juiste bewijsmateriaal.
  • Energie inspectie Friesland biedt ondersteuning op lokaal niveau en gaat verder dan alleen het energielabel voor woningen vaststellen. Wij doen tevens aanbevelingen ten aanzien van energiebesparing, asbest, brandveiligheid en inbraakpreventie.
  • Ontzorgen van de makelaar en de verkopende partij: geen ‘rompslomp’ bij de aanvraag van het energielabel voor woningen.
  • Beoordeeld door klanten met een >8,5 door de onafhankelijk beoordelingswebsite Kiyoh.

De energie-inspectie helpt de verkoopbaarheid te vergroten

Een energie-inspectie wordt ter plaatse uitgevoerd door één van onze onafhankelijke gecertificeerde EPA adviseurs. De woning wordt gecontroleerd op een aantal energetische- en bouwkundige elementen plus ventilatie. Daarnaast wordt er getoetst op een aantal veiligheidsaspecten zoals: asbest, brandveiligheid en inbraakpreventie. De inspectie wordt samengevat in een overzichtelijke rapportage. In deze rapportage staat de huidige situatie duidelijk beschreven en wordt een verbeteradvies gegeven met praktische tips.

Betere woningverkoop door:

  • Een woning die slecht presteert in de energieprestatie, bijvoorbeeld een G-label, kan met een energie-inspectie rapportage toch interessant zijn. De kopende partij krijgt op een transparante manier gecommuniceerd op welke wijze de woning na verkoop verbeterd kan worden en een schatting van de bijbehorende kosten. Dit kan de verkoopbaarheid bevorderen, omdat de koper exact weet waar hij aan toe is.
  • Het rapport wordt opgesteld door een onafhankelijke gecertificeerde EPA-adviseur met kennis van asbest, brandveiligheid en inbraakpreventie.
  • De energie-inspectie kan men tevens gebruiken bij de aanvraag van het definitieve energielabel.
  • Betaalbaar advies, normaal moet u rekening houden met kosten van € 350,-, leveren wij tegen een regionaal tarief van €90,-

Vrijblijvend gesprek

Wij maken graag met u een afspraak voor een vrijblijvend gesprek om daarin de mogelijkheden te bespreken.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze informatie, dan kunt u altijd contact opnemen met ons via telefoonnummer: 0517-23 99 86.