Energie index

Home/Energie index
Energie index 2017-03-23T12:56:52+00:00

Energie Index

Het enige gecertificeerde adviesbureau in Friesland

Sinds 1 juli 2015 is Energie inspectie Friesland gecertificeerd volgens de BRL 9500-norm. In samenwerking met EPG certificering B.V. uit Vianen is de certificering met goed resultaat volbracht. Wij zijn bijzonder trots op dit resultaat en mogen hierdoor als enige adviesbureau uit Friesland de energie-index voor woningen volgens de BRL 9500 berekenen en afmelden.

Voor woningcorporaties kunnen wij als lokale partner gedegen ondersteuning bieden bij het uitvoeren van de inspecties en het afmelden van de energie-index conform de BRL 9500-0 en BRL 9500-1. Het afmelden van de energie-index is wettelijk verplicht sinds 1 januari 2015 bij de verhuur van een sociale huurwoning. Wilt u een afspraak met één van onze adviseurs maken of ontvangt u graag meer informatie, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op per e-mail of per telefoon: 0517-23 99 86

De energie-index verplicht voor woningcorporaties

Wat is de energie index 2015?

De energie index van een woning is een getal dat uitdrukt hoe energiezuinig uw woning is. De Energie Index 2015 telt mee bij het vaststellen van de maximale huurprijs van een sociale huurwoning. Eigenaren van woningen, woningcorporaties maar ook particulier eigenaren, kunnen een energie-index laten opstellen door Energie inspectie Friesland conform de BRL 9500-norm.

Onze energie adviseur controleert uw woning(en) op ongeveer 150 kenmerken en berekent de energie-index. Dit vertaald zich in een getal en geen letter. Hoe lager het getal, hoe beter de energieprestatie van uw woning.

Hoe kan ik een energie index 2015 aanvragen?

Onze erkend onafhankelijk energie adviseur (EPA Adviseur) stelt de energie-index op in de regio Friesland. Nadat een afspraak is gemaakt komt één van onze energie adviseurs bij u langs.
Maak uw afspraak via onze contact pagina, telefonisch, per e-mail of door ons contactformulier in te vullen >klik hier<.

Wat is het verschil tussen de energie index 2015 en het energielabel?

De energie index is gebaseerd op ongeveer 150 kenmerken van de woning. Het geeft een gedetailleerd beeld van de energiezuinigheid van uw woning en welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk zijn.

Het definitieve energielabel is gebaseerd op 10 kenmerken van de woning. Dit geeft een goede eerste indruk van de energiezuinigheid. Het is minder geschikt om te bepalen welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen. Of om vast stellen of uw woning geschikt is om (bijvoorbeeld met zonnepanelen) duurzame energie op te wekken.

Belangrijk voor woningcorporaties: “de energie index 2015 telt mee voor de huurpunten”

Bij sociale huurwoningen worden punten toegekend om de maximale huur vast te stellen. Energiezuinige woningen krijgen meer huurpunten. Vanaf 1 januari 2015 toont de energie-index de energiezuinigheid van de woning.

De Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP subsidie) gebruikt ook energie-index

De Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) gebruikt vanaf 1 januari 2015 de energie index 2015 voor het aangeven van de energieprestatie van een bestaande huurwoning. Wat dit betekent voor uw STEP-aanvraag, leest u op deze pagina.

Tot eind 2014 was de hoogte van de STEP-subsidie gekoppeld aan het aantal labelstappen. Per 1 januari 2015 is de hoogte van de subsidie gekoppeld aan de realisatie van de energie-index, afgezet tegen de energie-index bij de aanvraag. Net als in de oorspronkelijke regeling is de hoogte van de subsidie afhankelijk van enerzijds de startsituatie en anderzijds van de te bereiken energie-index.

Bron: RVO